Crostini met peer en camembert

30-09-2019

Naar aanleiding van onze nieuwste kaas, Saint-Jacques Camembert, postten we reeds een receptje voor een hamburger met peer en camembert en een receptje voor camembert uit de oven

We plaatsen met veel plezier nog een derde recept met onze nieuwe kaas online! Het gaat om een hapje: een crostini. Dit is eigenlijk gewoonweg een geroosterd sneetje brood dat belegd wordt met een topping. Het is uiterst eenvoudig om te maken en perfect om wat restjes brood, kaas en fruit op te werken.

Wie trouwens het receptje van de hamburger uittestte, geraakt in dit recept zijn restjes camembert en peer kwijt. Als dat geen goed nieuws is! Geen peer in huis? Je kan dit gerust ook maken met stukjes appel.
We werken deze toastjes graag af met walnotenolie. Wij laten elk jaar onze walnoten persen bij een olie-molenaar. Walnotenolie wordt gebruikt voor koude gerechten en kan dus niet verhit worden, anders krijgt hij een bittere smaak. Koud is de smaak heel intens, en de olie kent veel gezonde eigenschappen. Zo heeft hij een hoog gehalte aan onverzadigde vetzuren. Walnoten zijn uitstekend voor de stofwisseling, darmen en bloedvaten, en dus ook het hart! Ze bevatten van alle noten het meeste antioxidanten. Het is bovendien ook één van de weinige oliën waarin zowel basis omega-3 als basis omega-6 in voorkomt. Deze doen o.a. de huid stralen, ons haar glanzen, versterken ons immuunsysteem en helpen bij de opname van bepaalde vitaminen.
Tip: doe eens walnotenolie in de puree, in plaats van boter. Of begin de dag gezond en meng een eetlepel olie door jouw yoghurt. Echt waar! ;)

Maar dan nu tijd voor het recept!

Benodigdheden (4 personen)

  • 1 ciabatta / stokbrood/afbakbroodje
  • Saint Jacques Camembert
  • 1 peer (of appel)
  • Honing
  • Walnotenolie (te koop in ons winkeltje, van eigen kweek!) of eventueel ook lekker met olijfolie
  • Verse tijm
  • Peper en zout

Bereiding

Warm de oven voor op 180°C.
Snijd het brood in plakjes. Bekleed een bakplaat met bakpapier en schik de sneetjes brood hierop.
Snijd de peer en de camembert ook in plakjes. Deze mogen tamelijk dik zijn. 

Leg achtereenvolgens de kaas en de peer op de sneetjes brood en besprenkel met wat honing en enkele blaadjes tijm.
Plaats in de oven tot de broodjes goudbruin zijn en de kaas licht gesmolten is.
Haal uit de oven en besprenkel met de walnotenolie. Werk tot slot af met wat peper en zout en serveer warm.