Ricotta uit de oven met druiven & olijven

22-09-2019

Het aanbreken van de herfst brengt vaak ook het einde van het druivenseizoen met zich mee. Dit gerechtje is ideaal om die laatste trossen te verwerken. Dien het op om te delen met de hele tafel, als hapje met een toastje of als bijgerechtje. Lekker gezellig!

Benodigdheden (voor ongeveer 6 personen)

  • 2 potjes De Volle Maan ricotta
  • 100 gram groene druiven, gehalveerd
  • 50 gram fijngesneden olijven
  • Aantal takjes rozemarijn
  • Aantal takjes tijm
  • Stukjes schil van 1 citroen (met een dunschiller, gaat ook geraspt)
  • Koffielepeltje venkelzaad
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding


Verwarm de oven voor op 180°C.

Druk de ricotta goed aan in het potje, en keer nadien om in een ovenschaal. 

Meng de overige ingrediënten (druiven, olijven, kruiden) en doe op de kaas. Strooi de citroenschillen over het geheel.

Rooster 25 à 30 minuten in de oven.

Serveer warm of koud, afgewerkt met wat olijfolie.

  bron: gebaseerd op recept uit de weekend knack