Kleurrijke tomatentaart met ricotta

17-09-2018

In de zomer genieten we volop van onze serretomaten, in alle kleuren en vormen. Nu de bladeren beginnen te vallen, plukken we ook de laatste tomaten. Gelukkig zijn er nog een aantal zonnige dagen, ideaal voor dit gerechtje! Een eenvoudig receptje voor een doordeweekse avond...

Benodigdheden

  • ongeveer 250 gram tomaten in alle kleuren en maten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 à 2 potjes ricotta van geitenkaas
  • Olijfolie
  • Tuinkruiden zoals tijm, rozemarijn, ...
  • Basilicum
  • Parmezaan
  • Peper en zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Rol de bladerdeeg uit in een taartvorm. (Wij kozen ervoor om twee rollen bladerdeeg te gebruiken en dit uit te rollen op een bakplaat, in een rechthoek). Besmeer het bladerdeeg met de ricotta.

Hak de kruiden fijn en snijd de knoflook in fijne stukjes. Bestrooi het geheel met peper, zout, de kruiden & knoflook. Besprenkel met wat olijfolie en bak een 15-tal minuten in de oven.

Snijd in de tussentijd de tomaten in plakjes. De kleinere tomaatjes kunnen gehalveerd worden. Beleg de taart met de tomaten & de Parmezaan. Kruid met peper en zout. 

Bak de taart nog eens 10 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en werk af met enkele blaadjes basilicum.

Tomatentaart met kaneelbasilicum
Tomatentaart met kaneelbasilicum