Kabeljauw met ricotta

22-08-2018

Deze vis wordt dankzij de mengeling voorzichtig gestoomd in de oven, wat een heerlijk zacht resultaat oplevert... Met dit gerecht imponeer je gegarandeerd jouw tafelgenoten zonder uren in de keuken te staan!

Benodigdheden (voor 6 personen)

  • 2 kabeljauwfilets (van elk ongeveer 800 g)
  • 2 potjes De Volle Maan ricotta van geitenmelk
  • 200 gram zongedroogde tomaatjes
  • 200 gram spinazie
  • 400 gram kerstomaten
  • 150 gram rode ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereiding


Verwarm de oven voor op 200°C.

Was de kabeljauw onder koud water en dep droog met keukenpapier.

Snijd de zongedroogde tomaten in kleine blokjes. 

Was en droog de spinazie en snijd deze grof.

Prak de ricotta in een grote kom met een vork. Voeg de zongedroogde tomaten en de spinazie toe. Kruid met peper en zout. 

Vet de bodem van een ovenschaal in met olijfolie. Leg een filet in de schaal. Verdeel de ricottavulling over de vis. Laat nog een beetje over voor straks.

Plaats de tweede vis op de vulling. Leg ook hier wat van de ricottavullig op.

Was en droog de kerstomaatjes. Schil de rode ui en snijd hem in ringetjes. Leg de ajuin en de tomaten rond de vis. 

Overgiet het geheel met een beetje olijfolie. Plaats bij voorkeur een deksel op de papillote/ovenschotel. Laat 25 minuten stomen in de oven. (Wij deden het zonder deksel en met een zilverpapiertje)