Hartige taart met geitenkaas en verse vijgen

25-08-2018

Heerlijk, het seizoen van de vijgen is weer aangebroken! Met een beetje geluk hangt onze vijgenboom vol. De mogelijkheden zijn eindeloos, bovendien combineren vijgen zich ideaal met geitenkaas. We bedachten een eenvoudig recept dat we graag met jullie delen: Quiche met vijgen en geitenkaas

Benodigdheden

  • 1 rol biologisch bladerdeeg
  • 2 à 3 potjes platte kaas natuur (geitenkaas)
  • gedroogde oregano
  • 5 a 6 verse vijgen in plakjes
  • 2 handjes verse rucola of verse kruiden zoals tijm & oregano
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Een handvol havermoutvlokken

Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg het bladerdeeg met bakpapier in een ronde taartvorm. Prik met een vork enkele gaten in het deeg en bak 10 à 15 minuten voor, tot de randjes van het deeg lichtbruin zijn. 

Meng in een kom de platte kaas en voeg kruiden toe naar wens. Onze platte kaas is standaard zonder zout, dus best even proeven voor een goed resultaat. 

Strooi de havermoutvlokken over het deeg. Dit moet niet te veel zijn maar zorgt ervoor dat het vocht van de kaas enigszins opgenomen wordt, waardoor de bodem knapperig blijft. 

Smeer de geitenkaas over het deeg en schik de plakjes vijg er op. Bestrooi met peper, zout, oregano en besprenkel met olijfolie. Bak de taart 15 minuten in de oven. Serveer de stukken op verwarmde borden. 

Schik op de taart wat rucola of kruiden en besprenkel nogmaals met wat olijfolie.