Gezonde appel - rabarber crumble

07-06-2018

Wanneer we een heerlijk dessertje als deze crumble maken, gebeurt het niet veel dat we een restje hebben de dag nadien. Uitzonderlijk was dit toch het geval, waardoor een buitengewone nieuwe combinatie ontdekt werd! We serveren deze crumble nu als ontbijt met een goede schep geitenyoghurt erbij... En dat mag: alleen maar gezonde ingrediënten hier ;)

Benodigdheden

  • 4 stengels rabarber
  • 3 appels
  • 150 gram havermeel (kan in principe ook met ander meel, of mix simpelweg wat havermout fijn)
  • 85 gram havermout
  • Kaneel
  • 3 eetlepels speculaaskruiden
  • 5 eetlepels kokosolie
  • Honing (van De Volle Maan)
  • 1 grote pot De Volle Maan yoghurt natuur

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Was de appels en de rabarber.
  3. Verwijder de harde uiteinden van de rabarber en snijd in stukjes.
  4. Snijd ook de appel in kleine stukjes.
  5. Doe beiden in een ovenschaal en meng met 1 eetlepel van de speculaaskruiden, wat kaneel en honing naar smaak.
  6. Smelt de kokosolie in een pannetje op het vuur.
  7. Meng er vervolgens een stuk of drie eetlepels honing onder.
  8. Meng de havermout, het havermeel en de overige kruiden in een kom
  9. Giet de kokosolie over havermengsel. Meng met je handen tot het een kruimelig geheel wordt. Wel even opletten dat het mengsel niet te heet meer is ;)
  10. Verdeel de crumble over het fruit.
  11. Bak in de oven voor ongeveer 30 minuten. De crumble mag mooi bruin en lichtjes krokant zijn.
  12. Laat even afkoelen en serveer met een flinke schep yoghurt.