Frittata met rode biet en geitenkaas

15-01-2018

Friwatta? ;) Een frittata is een soort Italiaanse omelet, maar dan iets dikker en zachtjes gegaard. Met onze tuin vol bieten en hele productieve kippen is dit het ideale gerecht voor een doordeweekse avond.

Benodigdheden (voor 1 grote omelet, ongeveer 2 personen)

  • 3 sjalotten, fijngesnipperd
  • 1 teentje look, fijngesnipperd
  • 1 klontje boter
  • 1 middelgrote rode biet, geschild
  • 4 grote eieren
  • 2 el Houtemse yoghurt (onze variant op Griekse yoghurt)
  • rasp van 1/2 citroen
  • 1 kleine bussel verse dille, fijngehakt + wat extra voor de afwerking
  • 1 natuur geitenkaasje
  • Peper & zout

Bereiding


  1. Verwarm de oven voor op 200°.
  2. Bak de sjalot en look in een pan met ovenvaste steel op een laag vuur in de boter. (Als je zo geen pan in huis hebt giet je het mengsel later gewoon in een andere ovenschaal).
  3. Snijd de rode biet in kleine stukjes. Voeg deze toe als de sjalot en look zacht zijn.
  4. Breng op smaak met een snuf peper en zout en stoof beetgaar in ongeveer 10 minuten.
  5. Klop de eieren los met de Houtemse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Roer de citroenschil en dille onder de rode biet en giet er de losgeklopte eieren over.
  7. Plaats in de voorverwarmde oven en bak gaar in ongeveer 15 minuten. Je kan de pan eventueel afdekken met aluminiumfolie.
  8. Haal de frittata uit de oven en verbrokkel er de geitenkaas over. Werk af met fijngehakte dille en geef nog een extra draai van de pepermolen.
  9. Serveer met een salade.

TIP: heb je nog restjes gekookte aardappel liggen? In het traditionele recept worden die zo mee in een frittata verwerkt. Bak de aardappelen in dat geval mee met de rode bietjes. (Liefst in schijfjes of blokjes).