Bruschetta met rode biet en geitenkaas

17-10-2019

Aanschouw onze gezondere versie van lookbroodjes! Deze hapjes zijn helemaal niet moeilijk te maken en zien er bovendien zeer aantrekkelijk uit door die mooie rode bietenkleur!

Benodigdheden

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stokbrood of 1 ciabatta (tip: kies voor de afbakvariant, te vinden in ons winkeltje)
  • 1 rauwe biet, geschild en in flinterdunne plakjes OF gekookte biet in blokjes
  • 1 geitenkaasje met Provençaalse kruiden
  • Walnoten
  • Peterselie
  • Olijfolie

Bereiding


Verwarm de ovengrill voor op 180°.

Knijp de teentjes knoflook fijn en roer door een aantal eetlepels olijfolie. Schenk de olie met knoflook op een bord. Duw de plakken brood met beide zijden in de knoflookolie en bestrooi ze met zout en peper. Bak ze enkele minuten onder de gril, tot ze goudbruin zijn aan beide kanten.

Overgiet in de tussentijd de rode bieten met wat olijfolie. Haal de broodjes uit de oven en leg op elke bruschetta een paar plakjes rauwe biet. Smeer er de geitenkaas over. 

Indien je werkt met gekookte biet smeer je eerst wat kaas over het broodje, gevolgde door de bietenblokjes.

Leg ten slotte nog een halve walnoot op het broodje. Garneer met wat peterselie.