©2019, gemaakt door Geitenboerderij De Volle Maan.

IJshoutestraat 70, 9520 Sint-Lievens-Houtem.

09/362.31.55

Winkeltje open van ma-za (9u-18u)

                                     

Zoete aardappel hapje met geitenkaas

We maakten dit receptje naar aanleiding van Macaron Manon, een blog die zeker eens een bezoekje waard is!


We kozen ervoor om het recept een heel klein tikkeltje aan te passen. We probeerde dit hapje ook met verse kaas en stroop, wat in de smaak viel. Maar de gerijpte geitenkaas wordt iets beter gebalanceerd met de smaak van de zoete aardappel. Oordeel gerust zelf!


Hapje met geitenkaas en zoete aardappel

Benodigdheden (voor 10 à 15 schijfjes)

  • 1 fijne zoete aardappel

  • 1 rolletje gerijpte geitenkaas (onze buchette)

  • Gedroogde veenbessen

  • Pistachenootjes

  • Balsamicocrème

  • Paar blaadjes rucola

  • Olijfolie

  • Peper en zout

  • Honing

Bereiding


Verwarm de oven voor op 180°C.


Spoel de zoete aardappelen goed af. Schillen is niet nodig.

Snijd de zoete aardappel in schijfjes. Giet er wat olijfolie over en kruid met peper en zout.


Beleg de schijfjes met wat gerijpte geitenkaas (buchette). Sprenkel er wat druppeltjes van de balsamicocrème over.


Schik de schijfjes op een bakplaat met wat bakpapier en bak zo'n 20 minuutjes in de voorverwarmde oven.


Hak intussen de pistachenootjes wat fijn. Snijd de veenbessen in twee.


Werk de schijfjes af met de nootjes, de bessen en een blaadje rucola.