Het aanbreken van de herfst brengt vaak ook het einde van het druivenseizoen met zich mee. Dit gerechtje is ideaal om die laatste trossen te verwerken. Dien het op om te delen met de hele tafel, als hapje met een toastje of als bijgerechtje. Lekker gezellig!

Benodigdheden (voor ongeveer 6 personen)
2 potjes De Volle Maan ricotta
100 gram groene druiven, gehalveerd
50 gram fijngesneden olijven
Aantal takjes rozemarijn
Aantal takjes tijm
Stukjes schil van 1 citroen (met een dunschiller, gaat ook geraspt)
Koffielepeltje venkelzaad
1 eetlepel olijfolie
Peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C.
Leg de ricotta in een ovenschaal.
Meng de overige ingrediënten (druiven, olijven, kruiden) en doe bij de kaas. Strooi de citroenschillen over het geheel.
Rooster 25 à 30 minuten in de oven.
Serveer warm of koud, afgewerkt met wat olijfolie.