Camembert uit de oven met chutney en platbrood.

Ter ere van onze nieuwe kaas, Saint-Jacques Camembert, publiceren we graag nog een gerechtje! Eerder kon je al een hamburger met peer en camembert op onze blog vinden. Dit keer kiezen we voor een hapje om te delen.


Camembert Saint-Jacques van rauwe geitenmelk.

Eerlijk, wat is er beter dan een camembert die even in de oven heeft gezeten...? We serveren hem met platbrood en wat chutney voor een feestelijk resultaat. Zet dit alles zo op tafel en gezelligheid gegarandeerd!


Camembert uit de oven met platbrood en chutney

Platbrood (ook wel flatbread) is een algemene naam voor ongerezen brood. Het goede nieuws is dat je er geen gist of desem voor nodig hebt, en dat het super eenvoudig klaar te maken is! We durven er voor te wedden dat je er alles voor in huis hebt. Eventueel is dit receptje ook lekker met crackers. Dan is het nog eenvoudiger om te maken ;)


Wij kozen als topping een heerlijke Chutney, waarvan we het receptje binnenkort ook proberen publiceren. Gelukkig zijn er ook heel wat goede chutneys te vinden in de supermarkt.

Geen zin om chutney te maken of toch onvindbaar in de winkel? Wij maakten dit recept reeds talloze keren met doorgesneden kerstomaatjes: minstens even lekker! Of werk de camembert af met wat honing en tijm.Benodigdheden (4 personen)

  • 1 saint Jacques Camembert

  • Chutney (of kerstomaatjes, zie inleiding)

  • 150 gram geitenyoghurt (1 klein potje)

  • 200 gram zelfrijzende bloem

  • Zout

  • Olijfolie


Bereiding


Verwarm de oven voor op 200 graden C.


Plaats de camembert in een klein ovenschaaltje. Maak eventueel wat kleine inkervingen in de kaas, opdat hij later gemakkelijker te verdelen is. Wij deden dit niet en het is ook gelukt. Garneer met enkele eetlepels chutney of de gehalveerde kerstomaatjes. Plaats het geheel in de oven voor 15 à 20 minuten, of tot de kaas licht zacht is geworden.


Voor het platbrood: Doe de bloem, yoghurt, 2 eetlepels olijfolie en een goede snuif zout in een mengkom. Kneed tot een homogeen deeg. Plaats eventueel vijf minuutjes in de frigo, zo is het deeg makkelijker te verwerken. Verdeel de deegbal in twee gelijke stukken en rol elk stuk uit op een bebloemd werkvlak. Zorg ervoor dat het deeg ongeveer 1 cm dik is.

Bak de twee stukken apart in een grote anti-aanbak pan. Doe dit op een middelhoog vuur voor ongeveer 4 minuten, of tot wanneer de broden gebakken en goudbruin zijn. Keer halverwege om.


Haal de camembert uit de oven en scheur het platbrood in stukken. Serveer heet.