Tomatentaart met ricotta

INGREDIENTEN

  • 300 gram tomaten in alle kleuren en maten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 à 2 vellen bladerdeeg
  • 1 à 2 potjes Ricotta van geitenkaas
  • Olijfolie
  • Tuinkruiden zoals tijm, rozemarijn, ...
  • Basilicum
  • Parmezaan 
  • Peper en zout

BEREIDING

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Rol de bladerdeeg uit op een bakplaat, in een rechthoek
  • Besmeer de bladerdeeg met de ricotta
  • Hak de kruiden fijn en snijd de knoflook in fijne stukjes
  • Bestrooi het geheel met de kruiden & knoflook; besprenkel met wat olijfolie
  • Bak een 15 tal minuten in de oven
  • Snijd in de tussentijd de tomaten in plakjes. De kleinere tomaatjes kunnen gehalveerd worden
  • Beleg de taart met de tomaten & de parmezaan; kruid met peper en zout
  • Bak de taart nog eens 10 minuten in de oven
  • Haal de taart uit de oven en werk af met enkele blaadjes basilicum

Smakelijk!