Pizza met geitenkaas

BENODIGDHEDEN 

·         750 gram bloem

·         ½ liter water

·         20 gram zout

·         12 gram droge gist

·         2 eetlepels olijfolie om te bakken

·         Passata

·         Garnering (geitenkaas, paprika, ajuin, basilicum, ham, …)

BEREIDING

Los de droge gist op in het water.

Kneed de bloem met het gistwater met de hand tot de bloem en het water goed met elkaar gemengd zijn.

Meng er dan het zout en de olijfolie door en kneed het een tiental minuten verder met de hand.

Maak een grote deegbol en snijd in 6 of 8 stukken. Maak van elk stuk een bolletje en laat onder een propere natte vaatdoek minstens 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 225 graden.

Wij gebruiken voor het uitrollen van het deeg graag een (proper) dik bierflesje, zo is het gemakkelijk om de randen iets dikker te laten. Gebruik zeker genoeg bloem op het deeg en het flesje.

AFWERKING

Smeer een dunne(!) laag tomatenpassata uit op het deeg.

Garneer de pizza naar believen. We geven jullie alvast enkele geslaagde combinaties:

·         Vijgen, ham, natuurbuchette/peperbuchette, rucola, paprika

·         Crottin, honing, spek, appelschijfjes

·         Boerenkool, sjalot, look, zoete aardappel, plakjes Geta

·         Tonijn, natuurkaasje, ajuin

Onze ultieme tip: Onze blok Geta kan je in plakjes snijden, deze smelt dan als een soort mozzarella in de oven!

Vergeet ook zeker niet te kruiden met peper, zout, oregano, …

Tot slot nog even in de oven: 5 à 10 minuutjes